יעל לנדסברג
פסיכולוגית קלינית

טיפול במבוגרים
כולנו מגיעים לעתים למצבי משבר. בזוגיות (או בבדידות), עם הילדים, בעבודה, עם אחרים ועם עצמנו. לעתים מגיע אלינו אירוע גדול שמטלטל אותנו – מחלה, מוות, פרידה, פיטורים ועוד. לפעמים אנחנו חווים בחיינו תחושות חזקות ולא מוכרות– חרדה, דכאון, מחלה פסיכוסומטית. לעתים פשוט נמאס לנו להיות אנחנו – עם הדימוי העצמי הנמוך, הכעס, הרגשות המציפים בדיוק כשזה לא מתאים, הקושי המתמיד בקשרים בין-אישיים. בדרך זו או אחרת – אנחנו מבינים כי הגיע הזמן לשינוי.
לחלק מאתנו קל יותר לפנות לעזרה. קל לנו לפתוח את הלב בפני אחר, ואנחנו פתוחים למחשבה כי אי שם יש מישהו שיכול לעזור. לאחרים קשה יותר להאמין ולסמוך. אנחנו דוחים ומשתהים, ובינתיים מאריכים את הסבל שלנו ולעתים גם של אחרים סביבנו. לעתים אנחנו חוששים מ"תיבת פנדורה" שתפתח ותפר את האיזון שלנו. לפעמים אנחנו חוששים מתגובתו של הפסיכולוג. לפעמים פשוט קשה לנו לדמיין את עצמנו מתחילים, למרות שאנחנו מתכננים וחולמים על כך זמן ארוך.
הטיפול הוא מקום לפרוש את הדברים, לחשוב עליהם, ולקבל כלים לשינוי. טיפול הוא מקום לפרוק את הדברים במקום בטוח, מקום שבו מקבלים אותי כפי שאני, ובו זמנית תומכים ודוחפים את השינוי שאני רוצה לעשות.

